Sebastian Vettel: “Ferrari heeft gefaald in Frankrijk”

24 juni 2019 — Sebastian Vettel gelooft dat zijn team er niet in slaagde om haar vooropgestelde doel voor de GP van Frankrijk te bereiken. De updates op de rode wagens zorgden niet voor een duidelijke stap richting het dichten van het gat met Mercedes.

View this post on Instagram

#FrenchGP ߇˰߇· starts in one hour. See you there ߤ© Forza Ragazzi ❤️ #Seb5 #Charles16 #SF90 #essereFerrari ߔ´

A post shared by Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) on

Ferrari kwam naar Paul Ricard met enkele updates, maar de nieuwe onderdelen resulteerden niet in de verwachte verbeteringen, waardoor Vettel al liet verstaan dat zijn wagen voor de kwalificatie terug naar de oude configuratie ging. Het resulteerde in een zevende startplaats voor de Duitser en wist tijdens de race op te klimmen naar een vijfde plaats.

Vettel voelt dat zijn resultaat het beste was dat hij uit de situatie kon halen en is dan ook “vrij tevreden”. “Maar het belangrijke nieuws is dat Mercedes nog steeds voor ons is”, voegde Vettel er aan toe. “We moeten dus een manier vinden om hen te verslaan.”

“Voor aanvang van de GP van Frankrijk stelden we onszelf het doel om een flink stuk van het gat met Mercedes te dichten, maar daar slaagden we niet in”, ging Vettel verder. “We moeten dus eerlijk zijn: we hebben hier gefaald. Maar we hebben wel alles geprobeerd dat we enigszins konden. Het podium voor Charles geeft dan ook voldoening. Jammer genoeg moeten we besluiten dat onze nieuwe onderdelen het niet zo goed deden als we verwachtten.”

Vettel koos op het einde van de race om naar de zachte banden over te schakelen, waardoor hij het extra punt voor de snelste raceronde wist binnen haalde. Maar zijn ultieme poging was enkel 24 duizendsten sneller dan Lewis Hamilton’s snelste ronde op versleten harde banden.

“De strijd om de snelste ronde was erg spannend. Ik weet niet of er een probleem was, maar ik kon mijn batterij niet volledig gebruiken. Normaal gezien moest ik iets meer marge hebben om de snelste ronde binnen te halen”, klonk het bij Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België