Vettel: “Ferrari heeft nu cruciale ommekeer nodig voor GP van Spanje”

28 april 2019 — Volgens Sebastian Vettel is het cruciaal dat zijn team in Spanje met een antwoord komt op de dominantie van concurrent Mercedes. De Zilverpijlen finishten immers elke race tot dusver op plaatsen één en twee.


Tijdens de vrije trainingen voor de GP van Azerbeidzjan toonde Ferrari dat het opnieuw de snelheid had om te strijden voor de overwinning, maar een crash van Charles Leclerc tijdens de kwalificatie en moeilijkheden voor Vettel op de zachte banden openden de deur voor Mercedes om voor de vierde keer op rij een 1-2 binnen te halen.

Na een derde plaats voor Vettel en nu dat Ferrari verder wegzakt in het kampioenschap, beseft de Duitser dat zijn team het beter moet gaan doen tijdens de volgende race in Spanje, het circuit waar de Scuderia het zo goed deed tijdens de wintertesten.

“Het mag duidelijk zijn dat we de laatste vier races over het algemeen niet snel genoeg waren. We zijn dan ook niet de favoriet om te winnen in Barcelona”, zei Vettel.

“Maar er hangt een positieve sfeer rond het team. In Spanje komen er opnieuw enkele nieuwe onderdelen op de wagen, want we moeten het gat met Mercedes dichten.”

“We kijken uit naar een vlot weekend, want onze eerste vier weekends verliepen niet al te vlot. Het wordt cruciaal om hen tijdens de volgende races bij te halen en voor een ommekeer te zorgen.”

Vettel zei verder dat zijn race in Bakoe er op zat na een zwakke eerste stint waarbij hij zijn zachte banden niet op temperatuur kreeg.

“Mijn eerste stint was echt niet goed. Ik had het moeilijk om de banden aan het werk te krijgen. Eerst waren ze te koud en dan beschadigde ik mijn banden, waarna ze te warm werden. Ik kon ze dan ook op geen enkel moment ten volle benutten.”

“Ik was niet comfortabel in de wagen en reed inconsistent. Daarna verwachtte ik een moeilijke tweede stint op de medium banden, maar tot mijn verbazing was er geen enkel probleem. Ik was een stuk gelukkiger en had meer vertrouwen in de wagen. Ik denk dan ook dat we op het einde de snelheid hadden om met hen te vechten”, verwijst Vettel naar zijn concurrenten bij Mercedes.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België