Vettel: “Ferrari heeft veel werk voor 2018”

30 november 2017 — Sebastian Vettel zegt dat zijn team eerlijk is verslagen tijdens de GP van Abu Dhabi, wat volgens de Duitser ook aantoont dat Ferrari nog veel werk heeft voor volgend seizoen.


Kimi Räikkönen liet reeds weten dat de dominantie van Mercedes in Abu Dhabi eerder een uitzondering op de regel was. Teamgenoot Sebastian Vettel ziet het echter anders en waarschuwt dat zijn team veel werk heeft om volgend seizoen om het kampioenschap te kunnen vechten.

Hoewel Ferrari haar meest competitieve seizoen heeft in het V6-tijdperk, met vijf overwinningen en een tweede plaats in beide kampioenschappen, beseft Vettel dus ook wat er beter moet bij het team. Volgens de viervoudig wereldkampioen moet Ferrari vooral haar kwalificatie verbeteren, dit om het volledige seizoen te kunnen strijden om het kampioenschap.

“Het volledige pakket was niet goed genoeg, maar ik denk dat er dit seizoen meer positieve punten zijn dan negatieve punten”, klinkt Vettel. “Je mag niet vergeten waar we een jaar geleden stonden. Over de winter kwamen er verbeteringen die we ook tijdens het seizoen wisten aan te vullen, zoals de motor wat heel wat werk was.”

“Maar over het algemeen kan je zeggen dat ze (Mercedes) ons eerlijk hebben verslagen. We konden hen het leven niet moeilijk maken tijdens de kwalificaties. Er is dus heel wat om aan te werken.”

Ferrari had vooral een lastige periode tijdens de races in Azië: Singapore, Maleisië en Japan. Vettel geeft toe dat concurrent Mercedes “meer consistent” was.

“Je moet eerlijk zijn. Mercedes was het betere team, ze waren sneller. Kijk maar naar het aantal poleposities.”

“We kregen onze kansen en hebben die ook gebruikt. Er waren ook races waar we goed weg kwamen met een overwinning. Ik denk aan Bahrein, waar we de race bijna verloren door een technisch probleem. We wonnen ook in Hongarije, ook al verdienden we het niet volgens mij.” Vettel kende immers een probleem met zijn stuur tijdens de race. Kimi Räikkönen diende toen als een goede buffer om de Mercedessen achter hem te houden.

“Aan de andere kant hadden we ook races waar we niet finishten, wat erg bitter was omdat je niet kon vechten. Dat is het frustrerende element aan racen.”

“Maar uiteindelijk deden we ons werk, waardoor we staan waar we nu staan. Als we zo verder doen, dan zullen we het volgend jaar beter doen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België