Vettel: “Ferrari is beter dan wat we laten zien”

26 mei 2016 — Sebastian Vettel is ervan overtuigd dat zijn team Ferrari competitiever is in Monaco dan dat het op donderdag liet zien.


Na de tweede vrije training, waarin Vettel negende werd na twee keer de muur te hebben geraakt, verklaart Vettel dat ze bij Ferrari allerlei dingen hebben uitgeprobeerd. Vettel eindigde twee plaatsen achter zijn teamgenoot Kimi Räikkönen, terwijl Daniel Ricciardo in de Red Bull met anderhalve seconde verschil met Vettel de snelste tijd reed.

“Ik heb veel geprobeerd. Niet alles werkte, dus het was een lastige dag. Over het algemeen verliep het OK. Ik denk dat de snelheid er wel is, maar ik had moeite om het uit de wagen te krijgen.”

Wanneer Vettel de vraag kreeg als hij schrik heeft dat Ferrari nu het derde team is na Mercedes en Red Bull, antwoordde de Duitser als volgt: “Nee, het is maar nog donderdag en het is moeilijk om te zeggen wat de concurrentie deed. Ik denk niet dat we op deze plaats (negende) thuishoren. Vandaag was het niet ons doel om hoog in de lijst te eindigen. We hadden geen al te goede dag. Ik kan zeggen dat een aantal dingen niet werkten voor ons vandaag.”

Vettel kreeg ook nog de vraag als hij druk voelt bij Ferrari om te winnen. Het is immers van de GP van Singapore van vorig seizoen geleden dat Ferrari nog eens won, hoewel het al een aantal keer dichtbij was. “Druk is er altijd, de wil om het goed te doen. Je kan dat druk noemen, maar dat is de reden waarom we hier zijn. We willen niet als achtste of vijfde eindigen, we willen winnen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België