logo
 

Vettel: “Ferrari is niet bang van de regen”

19 oktober 2018 — In de aanloop naar de GP van de Verenigde Staten heeft Sebastian Vettel te kennen gegeven dat Ferrari niet bang is van eventuele regen tijdens het raceweekend.


Ferrari en Vettel ondervonden dit seizoen al meermaals moeilijkheden in de regen. Meermaals werd er in de fout gegaan waarvan de opvallendste uitschieters Vettel zijn schuiver en opgave tijdens de GP van Duitsland, en Ferrari haar foute bandenkeuze tijdens de kwalificatie voor de GP van Japan, waren.

Ondanks de voorspelde regen op vrijdag en zaterdag is Vettel er echter van overtuigd dat eventuele regen slechts weinig effect zal hebben op de prestaties van Ferrari.

“Ik denk niet dat de regen voor ons een probleem zal vormen,” aldus Vettel. “Ik ben niet bang wanneer het regent. Onze wagen is snel. Hij zal snel zijn als het droog is maar ook wanneer het regent.”

Hamilton slaagde er in Hongarije en België in om in de regen de polepositie te veroveren. Daarnaast was er uiteraard ook de dramatische kwalificatie in Japan. Toch ligt volgens Vettel de oorzaak van de terugval van Ferrari niet in de regen.

“Het heeft ons af en toe niet geholpen maar het maakt deel uit van het spel. Ik vind niet dat je in externe factoren zoals het weer excuses moet zoeken. Je moet er mee omgaan en de anderen hebbend wat beter gedaan dan ons,” aldus Vettel.

Wat het raceweekend in Austin betreft gaat Vettel gewoon zijn uiterste beste doen en vervolgens zien wat het geeft.

“Ik denk dat het erg simpel is. We liggen overduidelijk heel wat punten achter. We focussen ons gewoon op het proberen winnen van de race en vervolgens zullen we zien wat de anderen doen. Het is om eerlijk te zijn redelijk eenvoudig,” besloot Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België