Vettel: “Ferrari moest het beter doen”

28 mei 2016 — Sebastian Vettel vindt dat zijn team Ferrari het beter moest doen tijdens de kwalificatie in Monaco.


Het zag er even goed uit voor Sebastian Vettel en Ferrari. De Duitser was immers snelste tijdens de laatste vrije training op zaterdagvoormiddag, maar de Italianen wisten die lijn niet verder te zetten tijdens de kwalificatie.

In Q3 had Sebastian Vettel geen antwoord klaar op de verbeteringen van Daniel Ricciardo en beide Mercedessen en eindigde bijna op een seconde van Ricciardo, terwijl Kimi Räikkönen twee tienden trager was dan Vettel.

“Ik startte goed, maar eindigde slecht”, zei Vettel na de kwalificatie. “We hadden het moeilijk om de grip te vinden. In tegenstelling tot de concurrentie wisten we niet sneller te gaan (in Q3). We moesten het beter gedaan hebben. Maar het is wat het is. We moeten ons focussen op morgen. Ik denk dat we kans maakten op de pole vandaag, maar dat lukt niet als we niet het beste uit de wagen kunnen halen. Donderdag waren we ook al niet goed bezig, maar we deden niet wat nodig was om te verbeteren. Dat is het probleem.”

Kimi Räikkönen kwalificeerde zich als zesde, maar zal zondag als elfde starten door zijn gridstraf na het wisselen van de versnellingsbak.

“Ik denk dat het hele weekend al moeilijk verloopt”, vertelt Räikkönen. “Vanmorgen ging het wat beter en ook tijdens de kwalificatie konden we verbeteren. Maar het is moeilijk om de banden goed te laten werken. We bevinden ons te veel op de rand van de juiste bandentemperatuur. Het is lastig hier, maar zo is het nu eenmaal.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België