Sebastian Vettel: “Ferrari moet het ‘gripmannetje’ zien te vinden”

29 mei 2019 — Volgens de Duitser Sebastian Vettel ondervindt Ferrari momenteel enorm veel problemen om voldoende grip te vinden. Het 'gripmannetje' vinden is volgens Vettel dan ook cruciaal om betere prestaties neer te zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Tijdens de GP van Monaco slaagde Vettel erin om Valtteri Bottas achter zich te houden, iets dat op een normaal circuit hoogstwaarschijnlijk niet gelukt zou zijn. Vettel slaagde er zo in om tweede te worden achter Lewis Hamilton.

“Ik zag dat Valtteri sneller was maar ik zou hem zeker en vast niet laten passeren, onze snelheid op de rechte stukken was immers zeer goed,” blikt Vettel terug op zijn race. “We hebben gewoonweg een gebrek aan downforce, dat is een zwak punt van ons dat we kennen.”

Ondanks de negativiteit die er heerst rondom Ferrari en haar wagen meent Vettel dat het zeker niet zo slecht is als dat het soms lijkt.

“Ik denk niet dat onze wagen zo slecht is als dat het eruit ziet. Deze resultaten zouden hier en daar beter moeten zijn maar het is zeer moeilijk voor ons om de wagen in het ‘venster’ te krijgen waarin hij blij is en goed presteert.”

“Wanneer we onze wagen in het juiste venster krijgen zijn we duidelijk competitiever maar bevinden we ons nog niet waar we ons willen bevinden.”

“Dat is echt de les die we moeten leren, we moeten ons focussen op het in het venster krijgen van de wagen en dat op de korte termijn.”

Vettel beseft dat Ferrari werk aan de winkel heeft maar er kon toch een grapje af. Vettel refereerde immers naar het ‘gripmannetje’ dat Ferrari probeert te vinden.

“Ik kijk uit naar de volgende drie, vier, vijf races. We moeten er voor zorgen dat we de wagen verbeteren en er voor zorgen dat de wagen meer grip heeft zodat we sneller kunnen gaan, zo simpel is het.”

“Hij verstopt zich echter erg goed. Ik weet niet waar hij zich momenteel bevindt, als je hem vindt of indien je zijn nummer hebt, van dat gripmannetje dat we al enige tijd aan het zoeken zijn, laat het ons dan weten,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België