Vettel: “Ferrari moet problemen met versnellingsbak oplossen”

09 juli 2016 — Sebastian Vettel verwacht dat Ferrari het versnellingsbak probleem snel oplost. Voor de derde keer dit seizoen ondergaat de Duitser immers een gridpenalty door een probleem met de versnellingsbak.


Aan het einde van de derde oefensessie werd de Duitser geconfronteerd met een probleem met de versnellingsbak. Het bleek uiteindelijk het vervolg te zijn van problemen die zich ook op vrijdag reeds manifesteerden.

Dat Vettel een probleem met de versnellingsbak krijgt in Silverstone is opmerkelijk te noemen, aangezien de Duitser nog maar een week geleden een nieuwe versnellingsbak kreeg na problemen tijdens het raceweekend in Oostenrijk.

“De problemen die we vandaag en gisteren hadden zijn duidelijk een zwak punt. We moeten het stoppen,” zei vettel. “Ik denk dat de andere problemen eerder het gevolg waren van andere dingen die zich voordeden, vooral de eerste keer.”

Vettel verwijst daarmee naar de aanrijding die er was in China, waardoor de versnellingsbak beschadigd raakte en vervangen diende te worden. Door de problemen die Vettel zowel gisteren als vandaag kende benaderde Ferrari de kwalificatie op een voorzichtige manier en nam het een aantal extra maatregelen.

“Ik denk dat we voor de kwalificatie enkele voorzorgsmaatregelen namen en we kenden vervolgens geen problemen. We hebben het probleem ook niet op de wagen van Kimi gezien. Ik heb er alle vertrouwen in dat tijdens de race alles ‘ok’ zal zijn.”

Volgens Vettel kan het probleem mogelijk iets met het circuit te maken hebben, aangezien het los staat van de vorige wissels die er op het vlak van de versnellingsbak dienden te gebeuren.

“We kregen twee keer hetzelfde probleem. We hebben dat probleem nog niet voordien gehad dus misschien heeft het iets met het circuit te maken,” aldus Vettel. “Het gebeurde telkens op dezelfde plaats, aan het begin en het einde van een rondje langs start-finish. We moeten het bekijken en zien of we begrijpen wat er juist gebeurde. Bestuderen zullen we het zeker en vast, het is één van onze hoogste prioriteiten want het kost ons vijf plaatsen op de grid. Indien het nogmaals gebeurt moeten we opnieuw de gevolgen ondergaan. Het is iets dat we moeten zien op te lossen want indien het tijdens de race gebeurt dan kunnen we niet finishen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België