Vettel: “Ferrari toonde nog niet haar ware potentieel’

23 maart 2018 — Volgens Sebastian Vettel mogen we ons nog niet blindstaren op de verschillen die er aan het einde van de tweede oefensessie genoteerd werden. Ferrari toonde volgens Vettel nog niet haar ware potentieel.

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

“Ik maak me niet al te veel zorgen,” blikte Vettel terug op zijn vrijdag in Melbourne. “Ik denk dat we nog veel performance achter de hand hebben.”

“Ik weet dat indien ik alles goed voor elkaar krijg, dat we er dan een heel stuk beter voor staan. Het ziet er close uit en dat is goed nieuws. Ik denk dat ik zeker en vast nog wat achter de hand heb momenteel.”

Ondanks die woorden is Vettel toch niet geheel tevreden met de nieuwe F1-bolide van Ferrari. Volgens de Duitser is er nog wat ruimte voor verbetering met de SF71H.

“We hebben geprobeerd om de balans van de wagen wat te verbeteren want ik voelde mij niet geheel comfortabel. Ik was niet tevreden met mijn vliegend rondje en het ritme dat ik had. Ook de balans was nog niet echt goed.”

Volgens Vettel is het echter normaal dat je je op vrijdag niet 100 procent goed voelt tijdens een eerste raceweekend en al zeker niet op het circuit van Albert Park, dat erg tricky is. Gezien de beperkte tijdsverschillen aan het einde van de tweede oefensessie heeft Vettel vertrouwen voor de rest van het raceweekend.

“Wanneer het close is op vrijdag dan is het goed. Het betekent dat je nog wat kan doen en hopelijk blijft het ook zo close.”

“Er is nog meer op komst maar ik denk dat dit bij iedereen het geval is. Het valt uiteraard moeilijk te voorspellen hoeveel iedereen zich zal verbeteren,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België