Vettel: “Ferrari kent de zwakke punten van haar wagen”

16 augustus 2017 — Volgens Sebastian Vettel heeft Ferrari de zwakke punten van de huidige wagen onderzocht en gevonden. De Italianen weten ook hoe de problemen kunnen opgelost worden om voor de titel te kunnen blijven strijden.


Ferrari is dit seizoen in staat om te vechten met Mercedes om het kampioenschap, met Sebastian Vettel bovenaan het WK. De Scuderia heeft dan ook haar sterkste wagen ontwikkeld van het V6-tijdperk. Samen met Mercedes gaan de resultaten heen en weer. Tijdens de laatste race, de GP van Hongarije, had Ferrari de beste papieren vlak voor het ingaan van de zomerpauze.

Door de overwinning van Vettel op de Hungaroring kwam zo een einde aan de speculaties dat Mercedes de bovenhand had genomen in de ontwikkelingsrace.

“We zijn steeds competitief geweest tijdens elk weekend”, zegt Vettel tegenover ‘Autosport’. “Het is waar dat Mercedes tijdens sommige races competitiever was dan wij. Het is normaal dat er een klein verschil is van circuit tot circuit. De rijders houden van sommige circuits meer dan andere, dat is hetzelfde voor de wagens. Het is normaal dat het op en neer gaat, maar het doel is om elke race de beste te zijn. Dat is nog niet het geval, maar daar werken we wel aan.”

“We begrijpen goed wat de wagen nodig heeft om te verbeteren. Nu hebben we de tijd om enkele dingen te onderzoeken met meer rust en vrede, we trachten ze vervolgens te verbeteren.”

Vettel spreekt vol lof over het werk van Ferrari dit seizoen. Hij vond het een goed teken dat de concurrentie enkele ideeën kopieerde.

“De laatste jaren hadden we niet de beste wagen en waren we ook niet de beste om de wagen verder te ontwikkelen. Dit jaar is een ander verhaal en we blijven progressie boeken. Er kwamen veel nieuwe onderdelen op de wagen. Dat andere teams onze onderdelen kopiëren toont het goede en harde werk aan. We blijven alles geven”, klinkt Vettel strijdvaardig.

Door de 1-2 van Ferrari in Hongarije wist het team het gat met Mercedes te verkleinen tot 39 punten. Ook Vettel wist zijn voorsprong op Hamilton verder uit te bouwen tot 14 punten. De Duitser heeft vertrouwen in zijn team en verwacht tot het einde van het seizoen te kunnen vechten voor de titel.

“Het team heeft een betere vorm dit seizoen en als de juiste resultaten onze richting uitkomen dan pikken we een soort momentum op. Het is aan ons om zo verder te doen. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste mensen hebben. We weten hoe we een sterke wagen moeten ontwikkelen en ook de motor wisten we dit seizoen te verbeteren. Alles gaat dus de juiste richting uit. Ik ben er zeker van de we er zullen staan en zullen vechten voor veel punten.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België