Vettel gaat voor de titel bij Ferrari

04 december 2014 — Afgelopen weekend kon Sebastian Vettel voor het eerst testen met een Ferrari. De Duitser was in de wolken over zijn eerste avontuur met de Scuderia. Vettel heeft nu wat meer verteld over zijn plannen met Ferrari.

image
Er valt niet te twijfelen over het feit dat Sebastian Vettel voor de titel zal gaan met zijn nieuwe team. Maar net zoals bij zijn voorganger, Fernando Alonso, ziet het ernaar uit dat dit een hele uitdaging wordt. De laatste jaren kon Ferrari immers geen vuist maken tegen zijn concurrentie.

“Mijn doel bij dit team is erg duidelijk: de tiende rijder zijn die kampioen wordt met Ferrari. Maar ik heb geen bepaalde tijdspanne waarin dit moet gebeuren,” vertelt Vettel. “Zo werkt het immers niet in de Formule 1.”

Verder durft Vettel zich niet te wagen aan een voorspelling voor volgend jaar. “Wat nu voor mij momenteel belangrijk is, is dat ik werk aan mijn Italiaans,” grapt Vettel.

Sebastian Vettel laat het zich dus wat op zich af komen: “Ik ben aan een nieuwe uitdaging begonnen bij Ferrari. We zullen in 2015 wel zien wat er mogelijk is.”

De Duitser liet ook weten dat hij halverwege 2014 serieus in gesprek was met de Scuderia en dat zijn contract ‘rond september’ werd getekend. Maar volgens de nieuwe Ferrari-rijder was er al sinds 2006 contact tussen hem en Ferrari. Na een wat teleurstellend jaar bij Red Bull, kon hij de lokroep van Ferrari niet langer negeren. Voor Vettel is het een jeugddroom die in vervulling gaat.

Als afsluiter meldde Vettel dat hij zijn traditie om zijn wagen een vrouwelijke naam te geven, niet zal stoppen. “Ik wil natuurlijk wel eerst met mijn wagen kennis maken, voordat ik haar een naam kan geven,” sluit Vettel af.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België