logo
 

Vettel gaat zich terugvechten

02 september 2012 — Na een teleurstellende kwalificatie gisteren in België waar de Duitser niet verder wist te komen dan Q3 belooft Vettel zich terug te vechten in de race. En is er zeker van dat hij, vanaf plaats tien, een paar plaatsen kan goedmaken.

Ondanks dat inhalen lastiger is voor de Red Bull auto’s die traditioneel op fel acceleratievermogen zijn ingesteld, en niet op topsnelheid, die zelfs met DRS nog aan de lage kant is.

“Het wordt een lange race morgen maar het is mogelijk om hier in te halen” vertelt Vettel op de vraag hoe hij zijn kans op inhalen schat.

“Het circuit werkt in ons voordeel, je bent niet geheel afhankelijk van DRS omdat er genoeg andere plekken zijn waar je kunt inhalen. Vorig jaar konden we redelijk makkelijk andere auto’s inhalen hier.” “Onze racesnelheid is meestal sneller dan onze kwalificatiesnelheid, ik verwacht niet zoveel problemen.”

“Ons doel is om ons naar voren te werken, om te winnen. Niet meer of minder. Zelfs als we als laatste van start zouden gaan was ons doel winnen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België