Vettel geeft fout toe: “Ik had de beslissing van het team moeten respecteren”

31 juli 2016 — Sebastian Vettel heeft na afloop van de GP van Duitsland toegegeven dat hij Ferrari niet had moeten 'overrulen' toen men hem vroeg om zijn laatste pitstop te maken.


Ferrari wou bij Sebastian Vettel zijn laatste pitstop een zogenaamde ‘undercut’ proberen doen. Over de boordradio was echter te horen dat Vettel nog niet binnen wenste te komen. Uiteindelijk kwam Vettel enkele ronden later alsnog binnen, maar toen was het al te laat om een eventuele ‘undercut’ uit te voeren.

“Ik denk dat ik een fout maakte want we hadden een kans om de wagens voor ons meer onder druk te zetten,” steekt Vettel de hand in eigen boezem. “We waren er al geruime tijd over aan het praten tijdens de race. Ik weet niet hoe veel van die conversatie op tv is uitgezonden.”

“We waren niet zo goed tegen het einde van onze stints. We ondervonden wat problemen met de banden en omwille van die reden wenste ik niet dat mijn laatste stint te lang zou duren.”

Vettel geeft echter ook toe dat “Ferrari simpelweg niet snel genoeg was”. Vettel en Raikkonen eindigden de race uiteindelijk als vijfde en zesde.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België