logo
 

Vettel geeft geen moer om teamorders

11 april 2013 — Sebastian Vettel voert de spanning binnen het team terug op door te stellen dat Mark Webber de overwinning in Maleisië niet verdiende. image

Het teamorder “Multi 21” was volgens Vettel niet duidelijk, en daarom haalde hij Mark Webber in. De Duitser stelt wel dat hij het wel degelijk gehoord had. Had Vettel de boodschap ook daadwerkelijk begrepen, dan had hij er naar eigen zeggen toch geen gevolg aan gegeven. Sterker zelfs, de drievoudige wereldkampioen beweert zelfs dat als zo’n situatie zich opnieuw zou voordoen, hij opnieuw zijn teamgenoot zou aanvallen.

“Als ik de boodschap wel begrepen had, dan zou ik wel hebben nagedacht over de wensen van het team, maar ik zou hem waarschijnlijk gewoon opnieuw passeren. Hij verdiende het niet om te winnen.”

Straffe taal van de protégé van Red Bull. Vettel gaat echter nog verder door te stellen dat Mark Webber hem in het verleden nog nooit heeft geholpen tijdens een race. “Het ligt een beetje moeilijk. Ik respecteer gewoonlijk altijd de teamorders, maar Mark verdiende die overwinning niet. Hij heeft mij nog nooit gesteund, het team wel. Ze hebben ons altijd gelijkwaardig behandeld. Ik heb respect voor Mark als rijder, maar hij kon het team in het verleden al meermaals geholpen hebben, en toch deed hij het nooit.”

Vettel bood naar eigen zeggen zijn excuses aan omdat hij de boodschap niet had begrepen, waar hij dat wel had gemoeten. Hij stelde zijn eigen belangen boven die van het team. “En als je dat niet gelooft, dan is dat jouw probleem.” snoerde Vettel de journalisten de mond.

Ook toen de Duitser de vraag kreeg of hij één of andere straf moest ondergaan, toonde hij zich geïrriteerd: “Wat, leven jullie in een droom? Wat zou die straf dan moeten zijn? Stel eens wat voor.”

Vettel kan hiervoor echter op weinig begrip rekenen. Vooral Jenson Button liet zich al negatief uit over de uitspraken van Vettel. De Brit had nooit verwacht dat Vettel dit soort uitspraken zou kunnen doen. “We hebben al veel rijders wereldkampioen zien worden zonder zich op die manier te gedragen. Hij beschikt over heel wat talent, en blijkt zeer populair binnen zijn team, en terecht, want hij behaalde al heel wat successen. Het verbaasd me echter dat hij zo’n dingen zegt, want hij heeft zo’n schijnbaar gemakkelijk karakter.”

Button gaf ook nog aan dat Vettel vooraf had moeten protesteren tegen de gemaakte afspraken. “We willen allemaal winnen, maar als je te horen krijgt dat je je positie moet behouden, en je weet dat dat de afspraak is, dan moet je je daar voor de race tegen verzetten. Het wordt een probleem als je tijdens de race gewoon het tegenovergestelde gaat doen. Als wij dit soort problemen zouden hebben voorgehad, dan had ik daar voor de race tegen geprotesteerd, tijdens de race doe je wat er van je verwacht wordt.”


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: GP van ChinaJenson ButtonMark WebberSebastian VettelRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België