Vettel: “Geen idee of ik Webber laat passeren in Abu Dhabi”

07 november 2010 — Sebastian Vettel knokte zich vandaag terug in de strijd voor de titel. Met nog slechts één race te gaan komt de Duitser misschien wel voor een erg moeilijke keuze te staan tijdens de race.

Vettel telt nu 16 punten achterstand op Fernando Alonso, een overwinning zal in Abu Dhabi dus niet volstaan indien Alonso ook op het podium staat. Voor teamgenoot Mark Webber zou een overwinning dan weer wel volstaan indien Alonso derde wordt.

Vandaag werden er door Red Bull geen teamorders gegeven, maar wat vandaag niet gebeurde zou bij een gelijkaardige situatie in Abu Dhabi wel kunnen gebeuren.

Het is dan maar de vraag of Vettel op zo’n moment aan de kant gaat voor Webber. Een vraag die ook een journalist zich stelde na afloop van de GP van Brazilië, maar daar kwam geen eenduidig antwoord van Vettel op.

“Ik ben niet zeker dat ik jouw vraag goed begrepen heb,” probeerde Vettel de vraag te ontwijken. “Het is kort dag. Binnen minder dan een week zitten we in Abu Dhabi, pakken we de wagens uit en bereiden we ons voor op de race.”

“We zullen moeten zien of we daar competitief zijn. We kijken wat ons resultaat tijdens de kwalificatie is en vervolgens zien we wat er tijdens de race gebeurt.”

Afgaande op zijn antwoord is het nog geen uitgemaakte zaak dat Vettel zijn teamgenoot eventueel wil laten passeren in Abu Dhabi.

“Uiteraard ga ik proberen om zo’n goed mogelijk resultaat neer te zetten. Ik zal proberen om het resultaat van vandaag te herhalen en dan zal het afwachten zijn waar de anderen finishen.”

“We zullen afhankelijk van onze situatie moeten beslissen. Één ding is echter duidelijk, we weten allebei hoe we moeten handelen. Er zijn ook momenten die we allebei liever vergeten en niet herhaald zien.”

Een echt duidelijk antwoord van de Duitser kwam er echter niet en Vettel raakte dan ook geïrriteerd toen de journalist bleef aandringen op een duidelijke ja of nee als antwoord.

“Ik denk dat je het binnen een week wel zult zien. Ik ben lang genoeg naar school geweest om te weten wat ik kan antwoorden.”

Het zal interessant om weten zijn of de heren van Red Bull, die de teamorders bij Ferrari in Hockenheim veroordeelden, er zelf toepassen in Abu Dhabi. Was het immers niet Red Bull dat na de teamorders van Ferrari zei dat het zelf nooit teamorders in het verleden gebruikte alsook ze nooit in de toekomst zou gebruiken?

image

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België