logo
 

Vettel geërgerd na onderzoek: “Dit is oneerlijk”

11 november 2018 — Hoewel Sebastian Vettel geen gridstraf krijgt voor de GP van Brazilië, was de Duitser geïrriteerd door het onderzoek na het incident met de weegbrug.


Sebastian Vettel werd nipt verslagen door Lewis Hamilton voor de pole tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië, maar moest daarna uitleg geven bij de stewards na een vreemd incident tijdens de kwalificatie. De rijder van Ferrari moest zijn wagen naar de weegbrug brengen. De FIA doet daar op willekeurige momenten routine checks om te verzekeren dat wagens legaal rondrijden.

Toen Vettel aan de weegbrug arriveerde, weigerde hij zijn motor uit te schakelen, zoals vereist is. Het besluit van het onderzoek was dat een lopende motor het moeilijk maakt om stabiele metingen uit te voeren. Daarbovenop beschadigde Vettel ook de weegbrug tijdens het wegrijden.

Het incident gebeurde net op een moment dat het weer een ommekeer maakte. Op de beelden zag je Vettel dan ook duidelijke gebaren maken aan de FIA om op te schieten met de procedure. Uiteindelijk reed Vettel zelf weg van de brug, terwijl de stewards zijn wagen normaal van de brug duwen.

Tijdens de interviews na de kwalificaties probeerde een geïrriteerde Vettel zich kalm te houden:

“Ik denk dat het beter is dat ik niks over het incident zeg”, zei Vettel. “Ik bedoel, ze moeten ons niet oproepen voor een meting wanneer het weer zo aan het veranderen is. Ik denk dat het oneerlijk is en ik wilde inderdaad dat ze voort maakten.”

Tijdens de persconferentie met de top drie van de kwalificatie werd er natuurlijk opnieuw gevraagd aan Vettel wat er precies gebeurde, maar ook dan maakte hij er niet veel woorden aan vuil:

“Ik wil er niet over praten. Het is duidelijk wat er gebeurde. We reden de kwalificatie, dus laat ons praten over de kwalificatie.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België