Vettel: “Heb er geen probleem mee om Kimi voorbij te laten”

12 november 2018 — Sebastian Vettel gaf zichzelf een score van één op tien nadat hij tijdens de GP van Brazilië vanaf de tweede startplaats naar plaats zes zakte. Maar hij zei er geen probleem mee te hebben om zijn teamgenoot voorbij te laten tijdens de race.


Vettel startte als tweede aan de GP van Brazilië maar verloor al voor de eerste bocht een plaats aan Valtteri Bottas, waarna hij in ronde vier werd ingehaald door Verstappen en Räikkönen na een remfout.

Na de pitstops kwam hij terug voor zijn teamgenoot te liggen, maar nadat het duidelijk werd dat Kimi Räikkönen meer kans had om Valtteri Bottas aan te vallen voor een podiumplaats, besloot Ferrari dat Vettel zijn Finse teamgenoot voor moest laten.

Het gebeurt zelden dat er aan Vettel gevraagd wordt om zijn teamgenoot voor te laten, maar de Duitser zei na de race er geen probleem mee te hebben.

“Het was vrij eenvoudig. Kimi zat achter me op nieuwere banden. Ik kreeg enkele ronden om te proberen Valtteri in te halen. Wanneer me dat niet lukte, vroeg het team me om Kimi voorbij te laten. Ik heb daar geen problemen mee.”

“Ik gunde Kimi de kans om Valtteri in te halen en het lukte hem om naar het podium te rijden. Ik ben dan ook blij voor hem.”

Over zijn eigen race was Vettel echter helemaal niet tevreden. “Ik probeerde alles maar door het resultaat geef ik mezelf één op tien voor de race. We hadden geen controle over de wagen en de banden. Achteraf leek het geen voordeel om op de zachte banden te starten, omdat de superzachte banden het langer uithielden dan iedereen verwachtte. Maar zo gaat het soms.”

Achteraf bleek een probleem met een sensor de oorzaak te zijn voor het slechte gedrag van Vettel z’n Ferrari.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België