Vettel: “Heb genoten van gevecht met Hamilton”

27 augustus 2017 — Sebastian Vettel blikt tevreden terug op zijn Belgische Grote Prijs, ondanks hij de kans miste om Hamilton voorbij te gaan na de safety car.


Sebastian Vettel stond op het podium van Spa-Francorchamps te genieten, ondanks een tweede plaats. “Ik had een intens, maar erg vermakelijk gevecht met Lewis. Ik wachtte elke ronde op een foutje van hem en dat deed hij waarschijnlijk ook. We bleven echter allebei foutloos.”

Vettel zag een kans om Hamilton voorbij te gaan na de safety car, maar slaagde niet in zijn inhaalmanoeuvre. “Ik was eerst bang dat ik te ver zat, maar het tegendeel bleek waar te zijn. Ik zat aan het begin van de Kemmel Straight al meteen achter Hamilton, waardoor ik te vroeg uit de slipstream moest. Uiteindelijk was het een dragrace tussen zijn Mercedes en mijn Ferrari.”

Toch zal Vettel met een goed gevoel richting Italië vertrekken. “Op vlak van prestaties zijn er duidelijk stappen gezet vergeleken met Silverstone. Ik kijk al uit naar onze thuisrace, volgende week op het circuit van Monza.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België