Vettel heeft “geen uitvluchten” voor slechtste kwalificatie van 2017

24 juni 2017 — Sebastian Vettel, de leider in het kampioenschap, moet toegeven dat er geen uitvluchten zijn voor zijn slechtste prestatie tijdens de kwalificatie van dit seizoen. Hoewel hij denkt dat de Mercedessen te snel waren, is de Duitser niet tevreden met een vierde startplaats voor de GP van Azerbeidzjan.


Tijdens de laatste vrije training verloor Vettel kostbare tijd. Een oude krachtbron moest geïnstalleerd worden, nadat een hydraulisch lek werd ontdekt in de Ferrari van Vettel.

Zijn wagen was op tijd klaar voor de kwalificatie, maar Vettel kwam niet verder dan een vierde plaats. Daarmee start hij achter beide Mercedessen en teamgenoot Kimi Räikkönen. Het is de eerste keer dit seizoen dat Vettel zich buiten de top drie wist te kwalificeren.

“Het resultaat is OK, maar ik ben natuurlijk niet tevreden”, vertelde Vettel. “Deze morgen hielp ook al niet. Maar dat is geen excuus, want uiteindelijk reden we toch voldoende ronden.”

“Tijdens mijn laatste ronde was ik alleen op de piste en had ik dus geen slipstream. Maar ik ben geen grote fan van uitvluchten. Ik had gewoon beter kunnen doen. De derde plaats was waarschijnlijk wel het hoogst haalbare.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België