Vettel: “Honda zal terugvechten”

22 maart 2015 — Volgens Sebastian Vettel zal Honda zeker en vast betrouwbaarder en competitiever worden. De Duitser is er van overtuigd dat de Japanners zullen terugvechten.


McLaren en Honda kenden geen al te beste voorbereiding voor het nieuwe F1-seizoen. Ook het eerste raceweekend was er een met gemengde gevoelens. Kevin Magnussen moest zijn wagen op weg naar de startgrid immers aan de kant zetten, terwijl Jenson Button erin slaagde om de finish te halen. Dat op zich was een half mirakel want McLaren-Honda slaagde er tijdens de wintertests amper in om enkele ronden na elkaar te rijden.

Sebastian Vettel is er echter van overtuigd dat Honda snel competitiever zal worden. Hij heeft ook respect voor de uitdaging die Honda is aangegaan door als motorleverancier opnieuw in de Formule 1 te stappen.

“Het is reeds te merken dat er met Honda een nieuwe concurrent aanwezig is. Ik vind dat ze erg dapper zijn, zeker gezien de uitdaging die hen te wachten stond en ook omdat de prijs die ze er voor betalen enorm hoog is. Ik ben er echter zeker van dat ze zullen terugvechten.”

Volgens de viervoudig wereldkampioen tonen de problemen die Honda ervaart hoe complex de Formule 1 is, welke uitdagingen er steeds in de sport overwonnen moeten worden.

“Het toont hoe complex de show is geworden, hoe zwaar het is om de horde te nemen om tijdens een ganse race of een gans seizoen betrouwbaar en competitief te zijn. Daarom moeten we ook ‘chapeau’ tegen Mercedes en al de anderen zeggen die er voor zorgen dat we steeds een faire en mooie race krijgen,” besluit Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België