logo
 

Vettel: “Hongarije zal niet ‘beslissend’ zijn voor de titelstrijd”

25 juli 2017 — Tijdens de GP van Groot-Brittannië incasseerden Sebastian Vettel en Ferrari een serieuze opdoffer. Volgens Vettel zal de GP van Hongarije echter compleet anders zijn.


Na de GP van Groot-Brittannië, waarbij Ferrari in de slotronden twee keer een band stuk zag gaan en Sebastian Vettel een voorsprong van twintig punten op Hamilton zag smelten tot nog maar één punt, wordt er in de Italiaanse media gesproken over een crisis bij Ferrari.

Sebastian Vettel is het daar echter niet mee eens. Volgens Vettel krijgen we op de Hungaroring een compleet ander raceweekend dan in Silverstone.

“Er zijn geen problemen, er is geen crisis,” aldus Vettel tegenover ‘La Repubblica’. “Ik denk dat Mercedes inderdaad terrein goed heeft gemaakt maar we zijn nog steeds erg snel, zeker op zondag.”

“Op zaterdag ondervinden we nog te veel moeilijkheden. Omdat we de races met een achterstand aanvatten is het niet altijd mogelijk om dat tijdens de race goed te maken.”

Volgens Vettel nam Ferrari ook heel wat positieve zaken mee uit Silverstone.

“In de bochten gedraagt de wagen zich zeer goed en heeft de wagen een zeer goede balans. In ‘Copse’ waren we 10 km/u sneller dan Mercedes,” aldus Vettel. “Misschien is Mercedes iets efficiënter op het vlak van de aerodynamica, wat dit jaar veel belangrijker is dan vorig jaar. Over het algemeen staan we er echter.”

In Hongarije verwacht Vettel dat het bovendien anders zal zijn dan in Silverstone. De race op de Hungaroring is de laatste race voor de zomerpauze, een goed resultaat is dan ook erg belangrijk om met een goed gevoel de tweede seizoenshelft aan te vatten. Volgens Vettel zal de race echter niet bepalend zijn voor de uitkomst van de titelstrijd, iets dat sommige media wel beweren.

“Ik denk niet dat het een ‘beslissend’ raceweekend zal worden, maar het zal wel compleet anders zijn dan in Silverstone,” besloot Vettel.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België