logo
 

Vettel hoopt dat strategie loont

13 april 2013 — De beslissing om geen tijd neer te zetten kwam niet van Sebastian Vettel zelf, maar van Red Bull zelf. image

De Duitser kwam eerst buiten op de zachte band, maar reed meteen terug de pitstraat in. Even later stuurde Red Bull hem opnieuw de baan op, maar dan op de mediumcompound. Vettel stuurde zijn bolide echter opnieuw meteen richting de pits. Geen tijd dus van Sebastian Vettel, maar de regerend wereldkampioen geniet wel de mogelijkheid om de band te kiezen waarmee hij de race zal aanvatten.

Vettel start morgen dus pas vanop de negende plaats, en hoopt tevens dat de strategie die het team verkoos ook zal werken. Erg zeker van die beslissing lijkt Vettel echter niet te zijn. “We besloten om het op strategisch vlak over een andere boeg te gooien. Of het de juiste beslissing was of niet, dat zal morgen moeten blijken.”

“Ik hoop dat alles morgen nog mogelijk is tijdens de race. Het zal een boeiende race worden, aangezien de softs niet erg lang meegaan. Je kan eigenlijk maar één echte snelle ronde rijden met die zachte banden, nadien is het niet echt leuk meer om op die band verder te rijden.” verklaart Vettel aan de vooravond van de race.

Tot dusver verliep het weekend voor Red Bull niet echt vlekkeloos. Teamgenoot Mark Webber moest eerder in de kwalificaties zijn wagen aan de kant zetten met een vermeend probleem met de benzinedruk. Er bleek nadien echter niet meer genoeg brandstof aanwezig om de wagen op eigen kracht naar de pits te brengen en een brandstofstaal af te nemen. De FIA verwees Webber bijgevolg naar de allerlaatste startplaats. De Australiër bewees in 2011 echter al dat hij absoluut in staat is om van helemaal achteraan nog naar het podium te rijden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België