logo
 

Vettel hoopt op beterschap tijdens race met “gewaagde” afstelling

11 mei 2019 — Volgens Sebastian Vettel koos zijn team voor een "gewaagde" aanpak met de afstelling voor aanvang van de kwalificatie voor de GP van Spanje, waarmee hij op beterschap hoopt voor de race van morgen.


Sebastian Vettel zag de Zilverpijlen nog maar eens de eerste rij veroveren tijdens de kwalificatie in Barcelona. De Duitser veroverde de derde startplaats op meer dan acht tienden van Valtteri Bottas, die Lewis Hamilton van de pole hield.

Ook al weet Vettel dat Mercedes de snellere is over één ronde, suggereert hij dat een andere aanpak met zijn geüpdatete wagen wel eens zijn vruchten kan afwerpen tijdens de race.

“Ter voorbereiding van de race hebben we verschillende dingen geprobeerd, zowel op vrijdag als vandaag, en door verschillende richtingen te proberen, konden we uiteindelijk het maximale uit de wagen halen tijdens de kwalificatie. Maar dat was niet genoeg”, klonk Vettel na de kwalificatie.

“Natuurlijk zijn we niet blij, maar ik ben wel tevreden met de aanpak om de juiste afstelling te vinden. We probeerden om iets gewaagds te doen, iets dat uiteindelijk zijn vruchten zal afwerpen. Hopelijk zal het ons morgen helpen tijdens de race, maar zorgt het ook voor verbeteringen in de juiste richting voor de komende weekends.”

Verder was Vettel verrast over het gat met Mercedes, dat volgens de Duitser extra in beeld komt in de laatste sector van het circuit van Catalunya.

“Voor aanvang van het weekend hadden we zo een groot verschil niet verwacht. Maar we merken dat we heel wat tijd verliezen in de laatste sector. We blijven echter wel sneller op het lange rechte stuk, waardoor we waarschijnlijk met minder vleugel rijden dan hen. Er is zeker wat huiswerk te doen op dat vlak.”

De prestatie van Ferrari vandaag is in schril contrast met wat het tijdens de wintertesten op hetzelfde circuit liet zien. Vettel is er echter van overtuigd dat er geen drastische veranderingen zijn.

“We moeten diep onderzoeken om te begrijpen hoe we meer snelheid uit de wagen kunnen halen. Het is niet de eerste keer dat we terrein verliezen aan Mercedes, het is een consistente trend. Als we de oplossing hadden gevonden, dan zat het zeker al op de wagen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België