Vettel hoopt op een wonder

15 november 2015 — Sebastian Vettel was in zijn Ferrari zoals gewoonlijk 'best of the rest' na beide Mercedessen tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië. De Duitser moest een halve seconde toegeven aan Nico Rosberg, maar hoopt het beide Mercedessen moeilijk te kunnen maken in de race.

image
In een spannende kwalificatie in Brazilië leek het even ernaar uit te zien dat Sebastian Vettel een bedreiging kon vormen voor Mercedes. In het tweede kwalificatiegedeelte, Q2, wist Vettel zich nog tussen Hamilton en Rosberg te wringen. Maar in het laatste kwalificatiegedeelte kon Mercedes, zoals gewoonlijk, nog wat extra snelheid uit haar wagen halen.

“Q2 gaf ons nog hoop, maar ik zag dat Nico (Rosberg) tijdens zijn snelle ronde een paar foutjes maakte. Daardoor wist ik dat het moeilijk zou worden in Q3. We zijn er wel in geslaagd om de wagen beter te maken in vergelijking met vrijdag. Natuurlijk stonden we graag wat dichter bij ze wat betreft rondetijden, maar de derde plaats was hoe dan ook het hoogst haalbare.”

Wanneer Vettel vooruitblikt op de race, dan verwacht hij moeilijkheden met de banden van Pirelli. “Op vrijdag zagen we heel wat rijders glijden over de baan. Wij hadden daar ook problemen mee. De banden zullen de race interessant maken. De afgelopen races wisten we beter te presteren op zondag, dus hopelijk zet deze trend zich voort en kan ik beide Mercedessen onder druk zetten. Mocht er zich een kans voordoen, dan grijp ik deze”, eindigt Vettel strijdvaardig.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België