Vettel: “Ik betaal graag een boete om van helm te veranderen”

03 maart 2015 — Sebastian Vettel heeft laten weten dat hij gerust van helmontwerp wil blijven wijzigen indien de bestraffing hiervoor enkel het betalen van een boete is en indien het geld naar een goed doel zou gaan.


Vettel is de kampioen in het wijzigen van helmontwerpen. De Duitser wisselt tijdens een F1-seizoen bijna constant van helmontwerp, soms zelfs tijdens hetzelfde raceweekend.

Bij de FIA en de racepromotoren hebben ze het echter minder goed begrepen op het constant wisselen van helmontwerp. Om het eenvoudiger te maken voor de fans om rijders te herkennen is de FIA met een nieuwe regel gekomen die stelt dat een F1-piloot tijdens alle officiële F1-tests alsook races met dezelfde helm moet rijden.

Sebastian Vettel noemde de maatregel al “één grote grap” en was het dan ook duidelijk niet eens met de nieuwe regel.

“De commotie over de regel is reeds enigszins gaan liggen maar het lijkt in deze moeilijke tijden het enige waarover men het eens geraakt,” zei Vettel tijdens de laatste wintertest in Barcelona.

Vettel rijdt momenteel met een witte helm met een Duitse vlag erop, maar het is maar de vraag of Vettel gans het seizoen met die helm zal blijven rijden en of hij daadwerkelijk de regel niet aan zijn laars zal lappen.

“Ik weet het niet. Wat is de bestraffing? Indien het een kleine boete is waarvan het geld naar een goed doel gaat dan zal ik maar al te graag mijn helmontwerp blijven wijzigen,” aldus Vettel.

De FIA heeft echter nog niet bekendgemaakt wat de bestraffing eventueel is. Afwachten dus of we Vettel een gans seizoen in dezelfde helm zullen zien rijden.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België