Vettel: “Ik had makkelijk kunnen winnen”

01 augustus 2010 — De Duitse Red Bull-rijder Sebastian Vettel is van mening dat hij vandaag de wedstrijd op makkelijke wijze had kunnen winnen. Vettel werd echter bestraft nadat hij het rijdersveld ophield tijdens de Safety Car.

Sebastian Vettel werd vandaag bestraft met een drive-through. De jonge Duitser bevond zich in 2de positie toen de Safety Car terug de pitstraat wilde induiken. Het probleem was dat teamgenoot Mark Webber, op dat ogenblik op plaats1, niet had kunnen profiteren van de Safety Car om een pitstop uit te voeren. Wat BBC-presentator Martin Brundle insinueerde kwam op dat ogenblik meteen uit. Vettel hield het rijdersveld op zodat Webber een voorsprong kon opbouwen. Het ophouden van het rijdersveld is echter niet meer toegestaan dus had Vettel in zijn eigen vingers gesneden.


“Ik was aan het slapen tijdens de herstart. Ik kon niets horen over de radio en ik was van mening dat de herstart pas een ronde later zou plaatsvinden. De bedoeling was dat ik mijn wagen zou opwarmen, en niet de rijders zou ophouden. Normaal zou de leider het rijdersveld ophouden dus het leek echt alsof de herstart later zou plaatsvinden. Ik stelde me echt vragen bij mijn bestraffing. Vandaag had ik simpelweg ongeluk en de teleurstelling is groot. Ik had makkelijk kunnen winnen maar uiteindelijk konden we onze podiumplaats toch nog behouden”, aldus Sebastian Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België