logo
 

Vettel: “Ik had meer risico’s moeten nemen”

02 juli 2016 — Sebastian Vettel kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Oostenrijk. De Duitser vindt echter dat hij meer risico's had moeten nemen.


Vettel wist voorafgaand aan de kwalificatie dat hij een gridpenalty van vijf plaatsen moest ondergaan. De Duitser zal dan ook niet van op de vierde plaats vertrekken.

Op zich is de vierde tijd misschien niet zo slecht maar de Duitser vindt dat hij tijdens de moeilijke omstandigheden tegen het einde van de kwalificatie meer risico’s had moeten nemen.

“Ik denk dat je uiteindelijk wat geluk moest hebben. Alles draaide rond hoeveel risico je wou nemen en wanneer je over de finishlijn reed. Hoe later des te beter,” zei Vettel na de kwalificatie. “Onder deze omstandigheden is de ronde voordien je enige referentie, daarbij moet je rekening houden dat het ondertussen droger is geworden. Hoeveel droger, dat weet je niet.”

“Achteraf bekeken heb ik niet voldoende risico’s genomen. De drie wagens voor mij namen allemaal meer risico. Ze bevonden zich achter mij op de baan, waardoor de baan er beter bij lag. Dat is geen excuus, dat is een feit. Maar zoals ik reeds zei, ik had meer risico’s moeten nemen. Uiteindelijk draaide alles rond die ene laatste ronde.”

Vettel zal door zijn gridpenalty van vijf plaatsen de GP van Oostenrijk van op de negende plaats op de startgrid aanvatten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België