logo
 

Vettel: “Ik heb de aanval op Hamilton perfect getimed”

27 augustus 2018 — Sebastian Vettel zegt zijn aanval op Hamilton perfect getimed te hebben om zo de leiding van de GP van België over te nemen.


In tegenstelling tot vorig jaar, toen Hamilton Vettel wist af te houden, won Sebastian Vettel de GP van België met een voorsprong van elf seconden op Hamilton. Vettel heeft zijn lesje van vorig jaar geleerd en viel Hamilton op het perfecte moment aan, namelijk de Kemmel straight.

“Ik had een goede start en ik wist niet zeker dat Hamilton me zag, want hij duwde me vrij ver naar de linkerkant”, zegt Vettel. “Maar ik wist dat mijn kans er nog aankwam, namelijk bovenaan de heuvel. Ik denk dat ik het perfect getimed heb. Vorig jaar kwam ik net te kort. Dit jaar ging het beter, wat we reden met wat minder vleugel. De timing van zo’n aanval is cruciaal en ik deed dat perfect.”

“Dan kwam de Force India ook nog opzetten, maar ik was erg opgelucht toen ik vooraan reed. De rollen werden dan nog omgekeerd nadat de safety car terug de pits in reed. Gelukkig had ik een goede herstart.”

“Na de herstart was het een erg vlotte race. Vooral tijdens de eerste stint zette Lewis me onder druk. Hij was erg snel. Na de pitstop kon ik het wat rustiger aan doen en de race controleren. Een fantastisch weekend”, besluit Vettel.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van BelgiëSebastian VettelFerrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België