logo
 

Vettel: “Ik heb nog geen vertrouwen in de SF90”

05 mei 2019 — Sebastian Vettel meent nog niet voldoende vertrouwen in de F1-bolide van Ferrari te hebben, iets dat volgens hem absoluut noodzakelijk is om beter te presteren.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Nee, Ferrari maakte niet de seizoensstart die het hoopte te maken. Enkel in Bahrein leek Ferrari te domineren maar zelfs daar moest het door een spin van Vettel en een motorprobleem bij Leclerc het onderspit delven.

Ferrari was na de wintertests in Barcelona de grote favoriet maar het is wel Mercedes dat tijdens de eerste vier races telkens een dubbeloverwinning behaalde. Vettel meent dat Ferrari gewoonweg meer snelheid uit haar wagen moet zien te halen.

“Onze snelheid moet beter, zo simpel is het,” aldus Vettel. “We moeten sneller zijn. Het ziet er naar uit dat wij ons meer moeten inspannen om de wagen in het juiste ‘venster’ te krijgen, daar waar zij dat iets eenvoudiger voor elkaar krijgen.”

Volgens Vettel is het vooral een gebrek aan vertrouwen dat aan de basis ligt van het onderpresteren.

“Zeker op een plaats zoals Baku moet je vertrouwen in de wagen hebben, zover ben ik nog niet,” aldus Vettel.

“Ik kan echt voelen dat ik mijn beste niveau nog niet haal omdat de wagen niet reageert op de manier dat ik wil. Zo wordt het wat onnatuurlijk. Iedereen heeft zoiets al eens meegemaakt.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België