logo
 

Vettel: “Ik scheet in mijn broek tijdens de laatste ronden”

29 maart 2015 — Sebastian Vettel zorgde vandaag voor dolblije taferelen bij Ferrari. De Duitser behaalde immers verrassend genoeg de zege tijdens de GP van Maleisië.


Voor het eerst sinds de GP van Spanje in 2013 kon Ferrari nog eens zegevieren. Bijna twee jaar was het geleden dat de Scuderia nog eens voluit konden meezingen met ‘Fratelli d’Italia’, het Italiaans volkslied.

Dolblij waren ze dan ook bij Ferrari, al bleef Maurizio Arrivabene, de teambaas redelijk koel na de race. Enkele minuten daarvoor viel de stress nog van zijn gezicht te lezen tijdens de slotronden van de GP van Maleisië.

En niet alleen Arrivabene had blijkbaar de nodige stress. Ook Sebastian Vettel kwam tot het besef dat hij waarschijnlijk een historische prestaties aan het neerzetten was, zijn eerste overwinning voor de Scuderia Ferrari.

“Ik zou het niet mogen zeggen,” aldus Vettel. “Ik scheet in mijn broek tijdens de laatste ronden. Een gedachte maakte zich immers meester van mij. Ik keek naar het chassis en dacht bij mezelf ‘Dit is een rode wagen, je staat op het punt om te winnen!’. Vervolgens dacht ik ‘stop met eraan te denken, straks mis je de volgende bocht ofzo’. Ik was dan ook opgelucht toen ik over de finish reed!”

“Dit is een fenomenale dag. Hoe het voelt? Het voelt ongelooflijk om al die jongens van ons te zien toen ik van op het podium naar beneden keek. Ik kan alleen maar denken aan de overwinningen die Fernando en vooral Michael Schumacher voor Ferrari behaalden. Het is ongelooflijk om deel te mogen uitmaken van dit team, het is iets speciaal. Ik word er echt blij van. Dit is de eerste overwinning in meer dan een jaar. Ik heb niet alleen de champagne gemist maar vooral de hoogste trede op het podium. Het is fantastisch om zo’n comeback te maken na een zeer moeilijk jaar.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België