Vettel: “Ik vreesde dat Mercedes me schaakmat zette”

08 april 2018 — Sebastian Vettel won na de openingsrace in Australië nu ook de tweede race van het seizoen, de GP van Bahrein. Op het einde van de race werd het nog erg spannend met de Mercedes van Valtteri Bottas. Vettel dacht dan ook dat Mercedes hem schaakmat had gezet.

WK-leider Sebastian Vettel reed de hele race lang comfortabel aan de leiding, met Valtteri Bottas op zo’n vijf seconden van de Duitser vandaan. De focus bij Ferrari was een strategie met twee pitstops, maar de Italianen reageerden op de strategie van Mercedes met maar één pitstop voor beide wagens.

Toen het duidelijk was dat Vettel niet voldoende voorsprong had om een tweede pitstop af te werken, dacht de Duitser dat de race verloren was. Het team maakte echter de keuze om geen banden meer te wisselen. Uiteindelijk slaagde Vettel erin om de race te winnen, ook al kwam Bottas op het einde nog erg dichtbij, aangezien de zachte banden van Vettel op het einde van hun Latijn waren.

“Ik sprak met nog tien ronden te gaan over de radio dat ik alles onder controle had, maar dat was dus een leugen”, vertelt Vettel. “Er was helemaal niks onder controle. Toen ze me de rondetijden van Valtteri (Bottas) lieten horen, wist ik dat ik die tijden niet kon halen. Ik maakte de berekening en dacht dat hij mij zou inhalen.”

“Ik probeerde het zo proper mogelijk te houden. De beide Mercedessen waren op het einde van hun eerste stint erg sterk. Toen ze op de medium verder gingen, dacht ik dat we schaakmat stonden en dat we opnieuw moesten stoppen.”

“Dat was ook het originele plan, maar veranderden de strategie waardoor ik erg goed voor mijn banden moest zorgen. Het werkte, maar toch maar net. Valtteri kwam even kijken maar gelukkig waren de ronden over, dus ik ben erg blij. Als je erin slaagt om zo te winnen, dan voelt de overwinning nog beter.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België