Vettel: “Ik was niet op de top van mijn kunnen”

29 november 2018 — Sebastian Vettel geeft toe dat hij tijdens het seizoen 2018 niet op de top van zijn kunnen presteerde. Hij voegt eraan toe dat hij tijd nodig heeft om van een "uitputtend" jaar te recupereren.


Hoewel de eerste helft van het seizoen voor Sebastian Vettel sterk was, lag hij al uit de strijd om het kampioenschap met nog twee races te gaan. De tweede seizoenshelft kon de Duitser het tempo van wereldkampioen Hamilton niet volgen.

De laatste overwinning van Vettel was net na de zomerpauze, de GP van België. In de acht races erna scoorde hij 106 punten, terwijl Hamilton er 177 verzamelde. Een verzameling van botsingen en fouten in Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de Verenigde Staten zorgden voor extra problemen, waardoor hij het zogenaamde “momentum” verloor op een cruciaal moment in het kampioenschap.

Vettel geeft na de GP van Abu Dhabi dan ook toe dat hij niet altijd even goed presteerde.

“Als ik terugkijk naar mijn seizoen, dan kan ik zeggen dat ik niet altijd op de top van mijn kunnen presteerde”, bekende Vettel. “Ik kan zeker beter dan sommige situaties. Ik denk dan ook dat ik wat tijd nodig heb voor mezelf. Het was een moeilijk en uitputtend jaar voor mij.”

“Ik denk niet dat ik problemen had om mijn fouten te bekennen”, voegde Vettel er aan toe. “Ik denk niet dat ik mijn manier van werken moet omkeren, maar ik kan natuurlijk dingen verbeteren en sterker gaan rijden.”

“Aan de andere kant moet ik ook zeggen dat er heel wat races waren waar we in staat waren om alles uit de wagen te halen. Ik voelde dan ook dat ik alles had gegeven.”

Ferrari wijst in ieder geval niet met de vinger richting Sebastian Vettel. De Italianen zijn van mening een fout te hebben gemaakt met de ontwikkeling van de wagen na de GP van Italië. Updates van de vloer zorgden voor een negatieve impact op de prestaties. Die vloer werd van de wagens gehaald voor aanvang van de GP van de Verenigde Staten, die gewonnen werd door teamgenoot Kimi Räikkönen.

Vettel weet ook te vertellen dat het niet alleen voor hem, maar ook voor zijn team een moeilijk jaar was, zeker na de dood van Sergio Marchionne.

“We verloren onze weg halfweg het jaar”, ging Vettel verder. “Het pakket werkte niet meer zoals gewoonlijk en dan zet je natuurlijk een stap achteruit. We begrepen echter wat er verkeerd liep.”

“We hebben dit jaar heel veel geleerd. Ik ben van mening dat Ferrari een sterk team is met veel potentieel. Het overlijden van onze baas had natuurlijk een grote impact op het team en dat was zwaar. Maar nu is het aan ons om de details te onderzoeken en ervoor te zorgen dat we volgend jaar een sterker team zijn.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België