logo
 

Vettel: “Ik wou dat ik Schumacher om raad kon vragen”

22 september 2018 — Moest de mogelijkheid bestaan dan zou Vettel raad gaan vragen over zijn huidige situatie bij Ferrari aan zijn vriend en mentor Michael Schumacher.

Dit bericht bekijken op Instagram

Press conference on 19 July 2012 before the Grand Prix in Hockenheim, where Michael drives his last Formula 1 race in Germany for Mercedes GP. #TeamMichael #KeepFighting Pressekonferenz am 19. Juli 2012 vor dem Grand Prix in Hockenheim. Michael fährt für Mercedes GP sein letztes Formel-1-Rennen in Deutschland. #TeamMichael #KeepFighting @f1 @mercedesamgf1 @nicorosberg @vettelofficial @hockenheimring_official

Een bericht gedeeld door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zijn dit jaar allebei op jacht naar een vijfde wereldtitel. Het seizoen begon voorspoedig voor Vettel en Ferrari maar sinds de zomer is het duidelijk Lewis Hamilton die de bovenhand heeft. Kenners zijn het erover eens dat Ferrari de beter auto heeft dit jaar maar een paar twijfelachtige tactische beslissingen hebben de Scuderia al kostbare punten gekost.

De Duitser telt op dit moment veertig punten achterstand op Hamilton. In ‘Sport Bild’ laat Vettel weten dat hij de raad mist van Michael Schumacher, waar hij vroeger wel kon op rekenen.

“Moest hij gezond zijn zou ik hem veel dingen willen vragen,” aldus Vettel. “Niet noodzakelijk op het vlak van rijden maar meer over de dingen die zich achter de schermen afspelen. Teamwerk, de politieke spelletjes in de F1, hij heeft een schat aan ervaring vanuit zijn tijd bij Ferrari.”

Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen treedt Sebastian Vettel bij in zijn column voor ‘Unibet.’.
“Ik heb gezien dat Sebastian wou dat hij Michael Schumacher om raad kon vragen en ik begrijp waarom. Michael wist het maximum uit het team bij Ferrari te halen door nauw samen te werken met het management en de technische staf. Voor mij lijkt het erop dat Sebastian het vertrouwen wat kwijt is in zijn team.”

Ook voormalig F1-paus Bernie Ecclestone wou wel even zijn zegje doen over de situatie bij Ferrari in het Duitse blad ‘Blick.’

“Het is al beslist, Hamilton wordt wereldkampioen,” aldus Ecclestone. “Spijtig genoeg heeft Ferrari het in Italië en Singapore verbrod met foute strategische keuzes. Dat zou bij het Ferrari van Michael Schumacher nooit gebeurd zijn.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België