Vettel: “Ik zal Mick Schumacher geen tips geven”

05 maart 2019 — Mick Schumacher is lid geworden van de Ferrari Driver Academy maar dat betekent niet dat hij rijles zal krijgen van Sebastian Vettel, zo vertelt de viervoudig wereldkampioen in een gesprek met ‘Sport Bild.’

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher) op

Mick Schumacher werkt stapsgewijs verder aan zijn autosportcarrière. In 2018 werd de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 Michael Schumacher nog Europees kampioen in de Formule 3 en dit jaar zal hij proberen minstens even goed te doen in de Formule 2.

Sinds kort doet Schumacher dat onder de vleugels van het jongerenprogramma van Ferrari en zo zal hij onvermijdelijk Sebastian Vettel van tijd tot tijd tegen het lijf lopen. Vettel laat weten dat hij hem geen tips zal geven, hij vindt het beter dat Schumacher zelf zijn weg zoekt.

“Ik zal hem geen tips geven over hoe hij moet rijden, het is het beste voor hem dat hij zelf ervaring kan opdoen,” aldus Vettel.

“En daarbij, ik hoef hem niet meer te vertellen hoe hoog de verwachtingen zijn in zijn geval. Hij heeft niemand meer nodig om hem daar op te wijzen.”

“Ik hoop alleen dat hij de tijd krijgt om die laatste stap naar de F1 te zetten op zijn eigen tempo, niet overhaast. Ik denk wel dat hij daar in zal slagen.”

Naast Vettel en Schumacher telt Ferrari met simulatorrijder Pascal Wehrlein drie Duitsers in haar rangen, allemaal met een verschillende verantwoordelijkheid weliswaar.

“Daar ben ik zeker en vast trots op want er zijn genoeg redenen om trots op ons land te zijn,” gaat Vettel verder. “Als het op leren aankomt heeft Duitsland een paar mooie kansen gecreëerd, misschien wel de mooiste van allemaal.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België