Vettel: “Ik zal wijzer zijn in de toekomst”

08 december 2017 — Sebastian Vettel wilt naar eigen zeggen "wijzer" zijn in de toekomst, in de hoop dat het hem een betere rijder maakt om zo opnieuw wereldkampioen te worden.


Sebastian Vettel stond voor de zomerpauze nog aan de leiding van het kampioenschap, maar werd uiteindelijk toch verslagen door rivaal Lewis Hamilton.

Volgens ex-teamgenoot Daniel Ricciardo klopte Hamilton de Ferrari-rijder omdat de Brit zijn hoofd koel wist te houden in de strijd om het kampioenschap.

In Singapore verloor Vettel een mogelijke overwinning nadat hij agressief verdedigde bij de start van de race. In Azerbeidzjan verloor hij ook de overwinning nadat hij bestraft werd omdat hij tegen Hamilton reed achter de safety car.

Tijdens het “Hall of Fame”-evenement in Parijs verklaarde Vettel erg te hebben genoten van zijn strijd met Lewis Hamilton.

“Er is geen enkele twijfel over zijn kunnen en snelheid. Hij is erg snel en maakt geen fouten. Als je tegen de beste strijdt, maakt je dat een betere rijder.”

“Heel wat dingen die ik dit seizoen deed, waren correct. Maar als ik in de toekomst wat anders denk of wat wijzer ben, hoop ik dat ik het beter doe.”

Ondanks de afwezigheid van Lewis Hamilton tijdens het evenement van de FIA, prees Jean Todt de nieuwe wereldkampioen.

“We bewonderen om wie hij is en wat hij doet”, zei Todt. “Het is een combinatie van een man, team en machine. Dit seizoen had hij de beste combinatie om zijn natuurlijk talent te gebruiken en wereldkampioen te worden.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België