logo
 

Vettel: “In Baku beleefde ik mijn dieptepunt van het seizoen”

11 december 2017 — Net als veel andere rijders blikt ook Sebastian Vettel terug op het voorbije F1-seizoen en daarbij springt er één race uit in negatieve zin: de GP van Azerbeidzjan in Baku.


Het was de race waarbij Sebastian Vettel tijdens een safety car-fase achterop Hamilton inreed en de Duitser ervan overtuigd was dat de Brit hem een zogenaamde ‘braketest’ had gegeven. Vettel reageerde door naast Hamilton te gaan rijden en vervolgens met zijn wagen tegen de Brit zijn Mercedes te rijden.

Vettel kreeg voor het incident een tijdstraf van tien seconden en finishte uiteindelijk als vierde. Dat had ook een overwinning kunnen zijn indien het incident zich niet had voorgedaan. Hamilton moest immers een ongeplande extra pitstop maken doordat zijn hoofdsteun los kwam. Zonder de tijdstraf had Vettel ongetwijfeld de race doorheen de straten van Baku gewonnen.

Voor Vettel werd het in de plaats van een overwinning echter zijn dieptepunt van het F1-seizoen 2017.

“Het slechtste gevoel had ik na de race in Baku,” geeft Vettel toe. “Simpelweg omdat ik de race verloor door iets dat compleet onnodig was. Daar worstelde ik mee.”

“Vervolgens moet je uiteraard verwijzen naar de andere races zoals in Singapore en Japan. Singapore, met de aanrijding met Max Verstappen en Kimi Raikkonen, dat beschouw ik gewoon als wat racen is. Ik dacht er zondagnacht enorm veel aan en het was niet eenvoudig om het achter mij te laten maar wat doe je eraan?”

“Hetzelfde in Japan. Sommige dingen heb je gewoonweg niet zelf in de hand en je moet gewoon verder. In het leven heb je het ook veel moeilijker met de dingen die je zelf verprutst dan met dingen die ze voor jou verprutsen.”

Volgens Vettel was het seizoen voor Ferrari echter niet al te slecht en moet er nu geleerd worden uit zowel de sterke als de zwakke punten het voorbije seizoen.

“Het belangrijkste voor ons en voor het team is dat we begrijpen waar we sterk en waar we zwak waren,” besloot Vettel.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België