logo
 

Vettel: “Insinuaties dat we opzettelijk Hamilton aanrijden zijn belachelijk”

08 juli 2018 — Sebastian Vettel begrijpt niet dat Mercedes en Hamilton zinspelen dat Ferrari opzettelijk het contact met de Mercedes-bolides zou opzoeken.


Uiteraard was Sebastian Vettel dolblij met zijn overwinning in het ‘land van de vijand’. Uitgerekend op het circuit van Silverstone, waar Mercedes de voorbije jaren steeds domineerde, slaagden Vettel en Ferrari erin om te winnen.

De overwinning moet ongetwijfeld zoet gesmaakt hebben, dit nadat Ferrari vorig jaar tijdens haar thuisrace in Monza vernederd werd door Mercedes. Toch was ook de race vandaag niet geheel onbesproken. In het begin was er immers een aanrijding tussen Raikkonen en Hamilton.

Voor de tweede race op rij een aanrijding tussen een Ferrari en een Mercedes, iets dat bij Hamilton de uitspraak ontlokte dat “Ferrari een interessante tactiek hanteerde”. Volgens Sebastian Vettel is het echter belachelijk om te stellen dat Raikkonen en Ferrari opzettelijk de aanrijding met Hamilton zouden opgezocht hebben.

“Zo’n dingen kunnen nu eenmaal gebeuren. Ik vind het echter belachelijk om te stellen dat zoiets opzettelijk zou gebeuren,” aldus Vettel. “Ik zou problemen ondervinden om iemand zo precies en opzettelijk aan te rijden. In Frankrijk verloor ik mijn voorvleugel waardoor ik mijn eigen race verknoeide. Het is eenvoudig om aan te vallen en een geweldig manoeuvre te doen, maar het is ook makkelijk om een incident te hebben.”

“Ik heb het slechts kort gezien en ik denk niet dat het opzettelijk was. Ik vind het onnodig om zoiets te insinueren,” besloot Vettel.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België