Vettel is verrast: “Ferrari zou beter moeten zijn dan dit”

16 maart 2019 — Sebastian Vettel liet weten dat ‘Ferrari beter zou moeten zijn dan dit’ nadat de kwalificatie voor de GP van Australië eindigde met een eerste rij voor concurrent Mercedes.

Dit bericht bekijken op Instagram

It’s #P3 for #Seb5 and #P5 for #Charles16 ahead of the #AusGP. All to play for tomorrow ߒʰߏܰ߇ư߇º #SF90 #essereFerrari

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Ferrari was naar Melbourne afgezakt als favoriet na de preseason testen in Barcelona maar het was Mercedes dat het laken naar zich toe trok in de kwalificaties. Vettel strandde op een derde plaats en laat weten dat hij niet gedacht had dat Mercedes zo goed zou zijn.

“Ik ben zeker verrast, ik denk dat iedereen dat is, waarschijnlijk zij zelf ook,” aldus Vettel.

“Ik denk dat we gisteren een slechte dag hadden en vandaag voelde het beter. De achterstand en het tempo waren echter hetzelfde.”

“We hebben zeker nog wat huiswerk te doen en te begrijpen. We hebben nog altijd een fantastische auto, we zouden het beter moeten doen. Ik kijk uit naar morgen.”

De viervoudige wereldkampioen denkt niet dat de Ferrari op een specifiek vlak tekort komt. Hij denkt wel dat de Mercedes sterker is in de tragere en medium bochten dat het circuit in Melbourne typeert.

“Ik denk niet dat het rechte stuk een probleem is want we zijn competitief op de rechte stukken. We verliezen gewoon in de bochten. Er zijn hier zestien bochten en ik denk dat dat eerlijk verdeeld is.”

“Zoals het er nu uitziet zijn het meer de tragere en medium bochten die er toe doen en niet de snelheid. Dat spreekt ook voor een sterke auto,” besluit Vettel.

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België