logo
 

Sebastian Vettel: “Jammer dat Kimi vertrekt”

14 september 2018 — Sebastian Vettel vindt het spijtig dat hij Kimi Räikkönen niet meer als teamgenoot zal hebben voor het seizoen 2019, aangezien Charles Leclerc zijn nieuwe teamgenoot wordt voor 2019.


Na vier jaren samenwerken bij Ferrari, zullen Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen afscheid moeten nemen als teamgenoten. Zelfs voor hun samenwerking bij de Scuderia waren beide wereldkampioenen goede vrienden en ze reisden vaak samen naar races.

Vettel vindt het jammer om afscheid te moeten nemen van zijn, naar eigen zeggen, “beste teamgenoot” die hij ooit had.

“Natuurlijk kan je de prestaties van je teamgenoot uitdrukken in nummers en resultaten, maar dat is volgens mij niet het belangrijkste. Het belangrijkste is het respect dat je voor elkaar hebt of de hoeveelheid ‘bullshit’ tussen elkaar en met Kimi was dat nul ‘bullshit’. Ik denk ook niet dat het ooit zal veranderen”, klinkt het bij Vettel.

“Het is een mooie kans voor Charles”, gaat de Duitser verder. “Maar het is wel jammer dat Kimi er volgend jaar niet meer bij zal zijn, want ik denk dat we het goed met elkaar kunnen vinden.”

Verder wist Vettel te zeggen dat hij zich vooral bezighoudt met de komende races en pas later zich zal focussen op het nieuwe seizoen. Hij weet dan ook niet of de komst van Leclerc voor een nieuwe dynamiek zal zorgen bij Ferrari.

“Iedereen is anders, dus de sfeer zal in ieder geval anders zijn. Maar ik denk dat hij een goede jongen is en ik hoop dat hij zich goed kan integreren. Ik ben er van overtuigd dat iedereen wil helpen.”

Wanneer Vettel gevraagd werd of de komst van de jonge Leclerc de beste keuze was voor Ferrari, wilt Vettel het niet hebben over de ervaring van Leclerc.

“Als je snel en getalenteerd bent, dan is de leeftijd niet belangrijk. Je kan dat ook zijn als je oud bent. Kimi is misschien het beste voorbeeld. Samen met Charles heb je dus twee goede voorbeelden.”

“Leeftijd is dus niet relevant”, gaat Vettel verder. “Charles verdient het om in de Formule 1 te rijden en het is fantastisch voor hem dat hij bij een groot team kan rijden.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België