logo
 

Vettel kan kampioen worden in zijn 100ste race

12 november 2012 — Komend weekend staat Sebastian Vettel voor zijn honderste wedstrijd. De Duitser kan dan zelfs al wereldkampioen worden.

In Austin, Texas, begint wereldkampioen Sebastian Vettel aan zijn honderdste GP. “Honderd is heel wat, maar het voelt aan alsof ik gisteren pas mijn eerste wedstrijd reed.” vertelt Vettel.

De Duitser kan voor de derde keer op rij wereldkampioen worden, al zal hij er dan veel harder voor gevochten hebben dan de voorbije twee seizoenen. Vettel: “Dit jaar was het allesbehalve gemakkelijk. Het enige voordeel dat we hadden dit jaar, is dat de andere teams ook hun ups en downs gekend hebben. Soms verdienden we meer dan we kregen, andere keren kregen we meer dan we verdienden.”

Vettel kan wel wereldkampioen worden, maar dan mag Fernando Alonso zo goed als geen punten pakken. De Spanjaard heeft dit jaar echter al meermaals bewezen dat hij over ongelooflijk veel talent beschikt, en op constante basis een mooi aantal punten kan pakken met een veel minder sterke Ferrari.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België