Vettel kan leven met derde plaats

19 maart 2016 — Na de derde vrije training van deze morgen leek het erop dat Sebastian Vettel het tempo van Mercedes kon volgen. Maar op het einde van de kwalificatie was het gat met Mercedes weer gegroeid. De Duitser, die morgen als derde aan de GP begint, was maar liefst acht tienden trager dan polesitter Lewis Hamilton.


Sebastian Vettel, die zijn race pak al had uitgedaan, zat er maar wat somber bij tijdens de persconferentie. Maar hij is naar eigen zeggen niet teleurgesteld. “Ik ben niet echt teleurgesteld. Het mag duidelijk zijn dat we als team een stap vooruit hebben gezet. Ik ben ervan overtuigd dat we morgen dichter bij Mercedes zullen zitten. We hadden immers al voorspeld dat ze tijdens de kwalificatie beter zouden zijn.”

Ferrari kende een moeilijke start. Gelukkig voor Vettel ging het tijdens de kwalificatie steeds beter. “Het was moeilijk voor ons om in het ritme te komen. Maar ik ben wel tevreden met mijn laatste ronde. We konden een setje banden sparen voor de race. We bezetten als team de tweede rij en we kunnen dus veel verwachten. Het wordt een lang jaar, maar de auto is tot veel in staat. Het is alvast een goede start.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België