Vettel kent teleurstellende laatste race bij Red Bull

23 november 2014 — Sebastian Vettel is niet echt tevreden over de laatste race die hij voor Red Bull heeft gereden.


De Duitser en zijn Australische teamgenoot startten de GP van Abu Dhabi vanuit de pitlane nadat ze gediskwalificeerd werden omwille van een te flexibele voorvleugel. Er werden nog wat aanpassingen aan de wagen gedaan om de inhaalrace te vereenvoudigen, maar echt tevreden was Vettel niet over zijn laatste race.

“Tijdens het begin van de race was het niet eenvoudig omwille van het verkeer,” blikt Vettel terug op zijn laatste race. “Ik kon de snelheid niet ontwikkelen die ik wou en hing geregeld achter andere wagens vast. Gezien het verloop van de race denk ik dat er meer in zat. Jammer genoeg gebeurde dat niet.”

“Net als tijdens de kwalificatie was ik niet snel genoeg. We hebben enkele punten behaald. De vierde plaats hebben we niet kunnen bemachtigen, maar we zijn wel vijfde in het rijderskampioenschap geworden. Ik ben hier om races te rijden en wanneer die niet verlopen zoals ik gehoopt had dan kan ik niet tevreden zijn.”

Na de laatste race plant Vettel nu eerst wat vrije tijd te nemen, alvorens hij aan de slag zal gaan bij Ferrari.

“Ik wil nu eerst even van wat vrije tijd genieten. Een seizoen zoals dit is steeds enorm lang, zeker wanneer aan het einde ervan er niets meer te verwachten is. In januari begin ik dan bij Ferrari, misschien dat ik er in december al eens passeer,” besluit Vettel.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België