Vettel: “Klaar om de echte snelheid van Ferrari te tonen”

06 oktober 2017 — Sebastian Vettel blikt tevreden terug op de eerste dag in Japan. Tijdens de eerste oefensessie liet Vettel de snelste tijd noteren en de Duitser heeft veel vertrouwen in het verdere verloop van het raceweekend.


“De resultaten waren de voorbije races overduidelijk niet zo goed. Ik denk echter dat we er sterk voorstaan en ik denk dat we voldoende redenen hebben om vertrouwen te hebben,” zei Vettel na afloop van de tweede oefensessie. “Ik ben er redelijk zeker van dat we zondag zullen kunnen tonen waartoe we in staat zijn.”

“We brachten enkele wijzigingen mee naar Maleisië, niet zoveel hier in Japan omdat we slechts enkele dagen later zijn. Over het algemeen presteerde de wagen goed en het is aan ons om beter te presteren. Ik denk dat we op de juiste weg zitten en het verloopt zoals verwacht. Nu moeten we er voor zorgen dat de resultaten volgen.”

Tijdens de eerste oefensessie reed Vettel de snelste tijd, erg bemoedigend voor de rest van het raceweekend.

“De ochtend was goed en we probeerden heel wat dingen uit. Over het algemeen had ik een goed gevoel. De wagen voelde van bij het begin goed aan.”

“We hadden verwacht dat het tijdens de namiddag nat zou zijn. We hadden graag wat meer gereden maar ik denk dat we de situatie met de banden goed kennen. Je weet echter nooit hoeveel je moet rijden want je wil de banden niet ‘opbranden’, maar dat is voor iedereen hetzelfde,” besloot Vettel.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België