Vettel: “Klapband kwam volledig onverwacht”

03 juli 2016 — Het was geen al te leuke verjaardag voor Sebastian Vettel vandaag. Een klapband zorgde voor een vroegtijdig einde van zijn race en leidde tot heel wat frustraties.


En dat die frustraties groot waren bleek toen Vettel gevraagd werd naar wat er was gebeurd.

“Dat heb je toch gezien, wat moet ik daarover nu uitleg geven. Plots heb ik een klapband en zat het erop,” zei een gefrustreerde en teleurgestelde Sebastian Vettel.

Er werd gesuggereerd dat Vettel op zijn setje banden te lang zou zijn doorgegaan maar daar wil hij niets van weten. Volgens Vettel was er ook geen enkele aanwijzing dat hij een bandenprobleem zou krijgen.

“Ik ben naar de pitmuur gegaan en heb gevraagd of ze op een of andere manier aanwijzingen hadden gekregen dat er iets zou gebeuren. De bandendruk was normaal, alles zag eruit zoals de ronde daarvoor,” aldus Vettel. “Ook ikzelf heb niets fout gedaan. Ik ben niet te agressief geweest en heb ook niets doms gedaan.”

Volgens de eerste bevindingen zouden brokstukken of ‘rommel’ op de baan de band van Vettel beschadigd hebben, waarna Vettel uiteindelijk een klapband kreeg. Verder onderzoek van Pirelli moet dit echter nog definitief bevestigen.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België