Vettel kwalificeert zich op eerste startrij: “Racesnelheid is nog beter”

22 oktober 2017 — Nadat er problemen waren op vrijdag bouwde Ferrari van vrijdag op zaterdag een compleet nieuw chassis voor Sebastian Vettel. Daarin ging het een stuk beter en Vettel beloonde het team met een plaats op de eerste startrij.


“Ik denk dat we zeer tevreden kunnen zijn met het resultaat,” blikte Vettel terug op zijn kwalificatie. “Op vrijdag verliep het niet zo goed en kenden we enkele problemen. De wagen voelde niet comfortabel aan en we voelden dat er iets niet juist zat. Er werd enorm hard werk verricht van vrijdag op zaterdag maar het team is fantastisch.”

“We hebben al enkele raceweekends op rij erg veel werk gehad. Motoren die last-minute vervangen dienen te worden, en nu ‘s nachts van de ene dag op de andere dag een nieuw chassis bouwen, zonder dat de mecaniciens de curfew gebroken hebben. Uiteindelijk zaten we er zelfs dichterbij dan ik verwacht had.”

“Sebastian Vettel strandde tijdens de kwalificatie op twee à drie tienden van Hamilton maar de Duitser verwacht dat hij tijdens de race een grotere rol van betekenis zal kunnen spelen.

“Ik denk dat onze racesnelheid echt zeer goed is. Al heel het jaar hebben we tijdens de kwalificatie een kleine achterstand. Lewis heeft het erg goed gedaan, hij reed twee geweldige rondjes,” aldus Vettel. “Wat de race betreft, de wagen voelt goed aan dus de race zou ook goed moeten zijn.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België