Vettel: “Laatste races hebben wat duidelijkheid gebracht over zwakheden van de auto”

12 juli 2019 — Sebastian Vettel denkt dat de laatste twee races wat duidelijkheid gecreëerd hebben over de zwakheden van de Ferrari-bolide. Ze hebben naar eigen zeggen een beter beeld van de dingen die voor verbetering vatbaar zijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Het verhaal van de Ferrari-bolide is ondertussen wel bekend. Na de wintertesten leek het erop dat dit het jaar van de Scuderia ging worden maar bij de start van het seizoen werd meteen duidelijk dat ze bij Mercedes hun zaakjes veel beter voor elkaar hadden dan dat ze hadden laten uitschijnen in Barcelona.

Hoewel de SF90 op het rechte stuk zijn gelijke niet kent slaagde Ferrari er in 2019 vooralsnog niet in om een race op hun naam te schrijven. Tijdens de vrije trainingen in Frankrijk en Oostenrijk heeft Ferrari wat geëxperimenteerd met nieuwe aero-onderdelen en volgens Sebastian Vettel heeft dat ervoor gezorgd dat ze de zwakheden van hun bolide nu beter begrijpen.

“Ik denk dat we veel geleerd hebben na wat verwarring en onderdelen die niet bleken werken zoals we precies verwacht hadden,” aldus Vettel.

“Tijdens de GP’s van Frankrijk en Oostenrijk is er duidelijkheid gekomen en ik denk dat we nu een duidelijk beeld hebben van wat er mis ging op het vlak van de afstelling en wat er moet veranderd worden.”

“Uiteraard kunnen we de komende weken vertellen waar we naartoe kunnen gaan, maar ik denk dat het vrij normaal is dat helaas niet alle stukjes die je meebrengt, je de stap brengen die je wilt of verwacht.”

“Soms werken onderdelen beter dan verwacht en soms werken ze slechter dan verwacht. Ik denk dat we er in het algemeen moeten voor zorgen dat we de juiste richting hebben en dat we daar blijven op verder werken.”

De viervoudige wereldkampioen tast wat in het duister als het over de verwachtingen gaat voor de GP van Groot-Brittannië komend weekend.

“Ik weet het niet, zoals ik al eerder zei, dit jaar is het voor ons tot nu toe een beetje op en neer gegaan, dus laten we eens kijken waar we morgen staan en hoe de auto aanvoelt, maar ik ben behoorlijk optimistisch,” zei de Duitser gisteren.

“Ik denk dat de laatste paar weken beter voor ons zijn geweest en hopelijk kunnen we die trend voortzetten.”

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België