Vettel lacht met Hamilton: “Ongetwijfeld een probleem, waarom was hij anders zo traag!”

27 november 2016 — Sebastian Vettel was best tevreden met zijn derde plaats tijdens de GP van Abu Dhabi. Meer zelfs, tijdens de persconferentie na afloop van de race stak hij Hamilton zijn erg trage racetempo nogmaals door.


Wie anders dan Sebastian Vettel weet hoe Nico Rosberg zich nu voelt na het behalen van zijn eerste wereldtitel. In 2010 veroverde Sebastian Vettel immers totaal onverwacht zijn allereerste wereldtitel op hetzelfde Yas Marina Circuit.

“Je wil gewoon niet weten hoe hij zich momenteel voelt. Het is zijn moment, zijn dag vandaag. Ik wil hem dan ook feliciteren met de titel.”

Vettel was ook tevreden over zijn eigen race, waarin hij enkele mooie inhaalmanoeuvres liet zien en uiteindelijk als derde finishte.

“Ik ben zelf ook helemaal niet ontevreden met mijn race. Mijn start was erg goed maar geraakte niet echt naar voor. Vervolgens kreeg ik een wat vreemd gevoel omdat het niet lukte om naar voor te geraken. Ik wist immers dat ik iets sneller kon maar zat vast achter de wagens voor mij.”

“Ik probeerde vervolgens om zorg te dragen voor mijn banden en vroeg aan het team of we nu veel vroeger of later de pitstop zouden maken. We kozen uiteindelijk de laatste optie wat uiteindelijk de sleutel tot succes was.”

Vettel kon het ook niet nalaten om Hamilton zijn trage racetempo door te steken.

“Uiteindelijk kon ik beide Red Bulls inhalen en heb ik de twee Mercedes-bolides gezien. Tja, Lewis ... die moet wel een probleem gehad hebben. Er kan geen enkele andere reden zijn waarom hij zo traag was,” zei een lachende Vettel, waarna ook de perszaal in lachen uitbarste. “Ik heb vervolgens geprobeerd om Nico te passeren maar hij verdedigde slim. Ik wou ook niet te veel risico nemen, dat zou niet verantwoord geweest zijn.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België