Vettel leeft met vertrouwen toe naar race

08 juni 2013 — Sebastian Vettel pakte in Canada zijn derde pole van het seizoen en kijkt vol vertrouwen uit naar de race van morgen, ondanks de wisselvallige en verraderlijke weersomstandigheden. image

Het weer boven het Île Notre Dame liet de rijders niet toe om over te schakelen op slicks, maar dat hinderde de Sebastian Vettel allerminst. De Duitser pakte zijn derde pole van het seizoen, en ook zijn derde op rij in Canada. Vettel slaagde er echter nog nooit in om deze wedstrijd te winnen. Kan hij daar morgen verandering inbrengen? De weersvoorspellingen maken hem in elk geval allesbehalve ongerust, zo blijkt uit zijn reactie.

“Niemand kan exact voorspellen hoe het circuit erbij zal liggen denk ik.” begon Vettel. “We zagen vandaag hoe verraderlijk nat sommige bochten erbij lagen, terwijl andere delen van het circuit droog waren. De volgende ronde kon het dan weer helemaal anders zijn. Het is moeilijk te voorspellen hoe het weer morgen zal evolueren. Op dit moment verwachten we een droge race, dus we zien wel.”

Vettel gaf wel toe dat hij, na twee uitgeregende dagen, geen nieuwe intermediates meer over heeft voor eventuele natte omstandigheden tijdens de race.

“We hebben geen nieuwe intermediates meer, maar tijdens de laatste kwalificatiesessie reden we maar heel kort op de banden. Het was erg gevaarlijk, maar iedereen heeft zijn intermediates opgebruikt om zo hoog mogelijk te eindigen tijdens de kwalificaties. Het maakt eigenlijk niet uit. We verkeren hier in een goede vorm, of het nu droog of nat is.” vertelde een zeer tevreden Sebastian Vettel.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image