“Sebastian Vettel lijkt wel een kopie van Michael Schumacher”

17 februari 2015 — Maurizio Arrivabene, de teambaas bij Ferrari, vindt dat zijn nieuwe rijder Sebastian Vettel veel weg heeft van ex-Ferrari rijder en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

image
In gesprek met de Italiaanse journalist Leo Turrini, vergelijkt Arrivabene Vettel met diens landgenoot Schumacher. “Tot mijn eigen verbazing en vreugde, zijn er momenten waarbij ik merk dat Sebastian net een kopie is van Michael Schumacher. Ik heb het tijdperk van Schumacher actief mogen meemaken. De gelijkenissen zijn vaak opmerkelijk. Ze doen soms dezelfde dingen op exact dezelfde manier. We hopen dan ook dat de resultaten die we met Sebastian zullen bereiken, ook van hetzelfde niveau zullen zijn dan die van Schumacher.”

De carrière van Schumacher is in ieder geval moeilijk te evenaren. In 1996 kwam hij aan bij Ferrari, als tweevoudig wereldkampioen. Vanaf de eeuwwisseling tot en met 2004, werd de Duitser nog vijf keer wereldkampioen. Hij reed tot en met 2006 voor de Scuderia en eindigde dat jaar als vice-wereldkampioen. In totaal won ‘Schumi’ 72 Grote Prijzen voor Ferrari.

Het mag dus duidelijk zijn dat Schumacher in de boeken staat als dé recordhouder van de Formule 1. Maar in Sebastian Vettel heeft Ferrari nu een goede mogelijke opvolger. Vettel heeft nu al vier wereldtitels achter zijn naam. ‘Baby Schumi’, zo noemen de Duitsers Vettel, heeft met zijn 27 jaar nog de tijd om zijn Duitse held te evenaren.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België