logo
 

Vettel maakt als eerste F1-piloot een testrit op circuit van Sochi

22 april 2013 — Sebastian Vettel heeft vandaag als eerste van alle F1-piloten een testrit gemaakt op het F1-circuit van Sochi.

image
Normaal gesproken moet volgend jaar voor de eerste keer een GP van Rusland plaatsvinden. Als locatie werd voor Sochi gekozen, waar volgend jaar eveneens de winterspelen zullen plaatsvinden.

De bouw van het circuit zit volgens de organisatoren op schema en vandaag bracht een delegatie van Red Bull Racing en Infiniti een bezoek aan het circuit. Daarbij waren ook David Coulthard en Sebastian Vettel.

De Duitser reed zelfs een eerste stukje op het circuit van Sochi, al was dat wel met een wagen van Infiniti, de sponsor van Red Bull Racing.

“Het is een enorm grote eer om hier als eerste F1-piloot een bezoek aan het circuit van Sochi te brengen,” zei Vettel. “Dit wordt een erg leuk circuit om met een F1-bolide op te rijden, dat kan ik al zeggen nadat ik op een deel van het circuit met een wagen van Infiniti heb gereden. Ook de andere faciliteiten van het complex zijn erg indrukwekkend. Ik kijk er naar uit om volgend jaar terug te keren voor de grand prix.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België